Vintern innebar inte bara is, snö och kyla utan ger även möjlighet till en rad roliga och spännande fritidsaktiviteter i form av till exempel skidåkning och skridskoåkning med mera. Här nedan följer några exempel på roliga aktiviteter att ägna sig åt i vinter.

slalom

Skidåkning

Skidåkning är kanske den mest klassiska av alla vintersporter. I Sverige finns goda möjligheter att åka skidor både utför och på längden. Dock är såklart möjligheterna bäst i de norra delarna av landet, där man hittar klassiska vintersportorter som bland annat Åre, Lofsdalen, Funäsdalen, Tärnaby och Riksgränsen. Även om dessa orter först och främst är kända för utförsåkning, så brukar även möjligheterna för längdåkning vara goda. Mer om skidåkning går att läsa här.

Skridsko

Tillsammans med skidåkning är kanske skridskoåkning den sport som är starkast förknippad med vintern. Fördelen med skridskoåkning jämfört med skidåkning är att det är en aktivitet som inte är lika beroende av vädret. Över hela landet finns det gott om ishallar och utomhusbanor med möjlighet att åka skridskor under hela vintern.
Dock är det ju alltid roligare att åka ute i naturen på riktig is. Långfärdsskridskor är en aktivitet som verkligen kan rekommenderas om man inte provat på den tidigare. Ska man åka långfärdsskridskor ute på en naturis är det dock viktigt att aldrig köra ensam ifall något skulle inträffa samt att säkerställa att isen man ska köra på verkligen håller.

Annat vinterroligt

Förutom skidåkning och skridskoåkning så finns det såklart en hel del andra roliga vinteraktiviteter man kan pyssla med. En klassiker är givetvis pulkaåkning, som till skillnad från skidåkning kräver näst intill minimalt med snö. Annat som man kan också kan göra i snön är exempelvis att åka spark eller varför inte bygga snögubbar eller andra spännande kreationer.