Det är lätt att glömma att huden är ett organ som du också behöver ta hand om. Dels för att klara åldrandet bättre men också för att undvika olika hudsjukdomar.

Andra anledningar att skydda huden mot kyla och vind så den inte torkar ut. Det finns produkter att använda för att skydda din hud under alla olika årstider. Hudvård är något du bör använda året om.

På sommaren

Det är viktigt att förhindra att huden blir bränd av solen. Att bränna sig gör huden känsligare för hudcancer. I Norden, och speciellt på västkusten är det förhållandevis vanligt att drabbas av hudcancer. Ett ökat solande är en orsak. Gillar du att sola bör du alltid använda solkräm. Det finns inget hinder mot att ha en hög solskyddsfaktor oavsett hudfärg, eftersom människor med mörkare hy också kan skada huden vid för mycket solexponering.

På vintern

När du är ute på vintern är det också bra att ha solkräm. Speciellt när det är mycket snö eftersom snön reflekterar solljuset. Det är dessutom viktigt att smörja in sig med hudkräm för att huden ska hålla sig smidig och inte torka ut, eftersom luften är torrare på vintern. I sträng kyla riskerar du att förfrysa huden och få köldskador.