Snöskoter är något av det roligaste fordon som går att hitta. Jämfört med nästan alla andra fordonstyper ger snöskotern en enorm frihet. Att åka på en organiserad safari eller bara köra omkring och ha kul på egen hand är en fantastisk upplevelse. Grilla korv över en öppen eld i snön tillsammans med några goda vänner är en svårslagen upplevelse.

Är det tillåtet att köra snöskoter överallt?

skoterleder får du alltid köra, så länge det finns snö att köra på. Snöskoter går också bra att köra på annan snötäckt mark, så länge den inte riskerar att skada marken. Is räknas som mark, så det är också tillåtet att köra på.

Är det krav på hjälm vid skoterkörning?

Enligt en lag från 2016 är det hjälmtvång vid framförande av snöskoter, det gäller också passagerare. Hjälmen skall vara E-märkt, samma klassificering som en motorcykelhjälm. Barn under sju år är undantagna kravet på E-märkning och kan använda skidhjälm eller cykelhjälm.

Att vara bra utrustad är också viktigt. Varma kläder och bra goggles med eluppvärmning rekommenderas. Händerna är en mycket utsatt kroppsdel, så se till att dina handskar är av god kvalitet. Klicka här för att se skoterutrustning av god kvalitet.