Har man möjligheten till att få ge sig ut och åka skoter så kan det vara något helt fantastiskt. Speciellt om man befinner sig i fjällen och få ge sig upp och ut på de stora vidderna. Det kan vara något alldeles speciellt. Att efter en skotertur få kliva in en värmande bastu gör att man kommer att må så gott och få tillbaka alla krafter det tagit att vara ute på en skoter.

Om man nu inte har en bastu att tillgå så tycker ju vi att man självklart ska bygga en sådan vid sin fjällstuga. En fristående byggnad på 15 kvadrat behöver man inget bygglov för. Dock så kan det vara bra att kolla upp med den kommun som fjällstuga står i vad som gäller. Mest troligt så får man göra en bygganmälan och sedan är det bara att sätta igång. Det går att beställa byggsats på nätet som du själv kan montera upp på en helg eller två. En så pass liten byggnad kan ställas på plintar för enkelhetens skull.

Tänk er till vintern då ni kan elda på i bastun innan ni ger er iväg på skotern och komma tillbaka till en varm och skön bastu. Det är hälsosamt att basta och har man modet så kan man ge sig ut och rulla i snön efter ett skönt bastubad. Snabbt in i bastun igen för att återfå kroppsvärmen. Tänk på att om du har ett svagt hjärta att inte utsätta dig för kyla och bastubad så där direkt efter varandra. Bastu kan du bada men kanske inte allt för hett. Detta är livskvalité på allra högsta nivå och alla borde få möjlighet till att få uppleva detta. Både skoterkörning, bastubad och den svenska fjällvärlden.

Så klart så vill vi passa på att önska lycka till med både skoteråkandet och era bastubad. Det är inte alla förunnat att få uppleva detta så njut och se till att få ut så mycket som möjligt av er stund i fjällen.